Nieuws vanuit het schepencollege

Behaag onze Kempen 
Sinds 1995 worden in onze regio een intergemeentelijke sensibiliseringsactie en een bomen- en struikenverkoop georganiseerd onder de naam ‘Behaag onze Kempen’. Initiatiefnemers zijn 26 Kempische gemeentebesturen, waaronder Heist-op-den-Berg, IOK, en de vrijwilligers van de natuurverenigingen Jeugdbond voor Natuur en Milieu, Natuurpunt en Velt. 
  
Met deze actie willen ze mensen stimuleren tot het aanleggen van een ecologische tuin. Bij dit soort tuin wordt er rekening gehouden met mens, natuur, milieu en het landschap. Naast informatie biedt ‘Behaag onze Kempen’ in de maanden september en oktober ook plantmateriaal te koop aan. 
  
In 2014 namen in Heist-op-den-Berg 29 gezinnen deel aan deze actie. Er werden 3.363 haagplanten, 36 fruitbomen, 22 kleine fruitbomen of -planten en 19 klimplanten verkocht. 
  
Herinrichting bibliotheek 
Het college stelt een bedrijf aan voor de gedeeltelijke herinrichting van de bibliotheek. De opdracht wordt gegund aan de enige bieder voor de prijs van 77.017,29 euro incl. btw.  
  
Speelkoffer in de Buurt
‘Speelkoffer in de Buurt’ is een buurtgericht project voor kinderen en jongeren in sociale woonwijken. De Heistse jeugddienst werkt hiervoor samen met Arktos vzw. 
  
Bedoeling is dat kinderen tijdens de paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en op woensdagnamiddag kunnen deelnemen aan leuke activiteiten in hun eigen buurt. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een jong, enthousiast animatorenteam. 
  
Omdat dit project in het verleden veel succes kende, beslist het college om ‘Speelkoffer in de Buurt’ ook in 2015 te laten plaatsvinden. 
  
Aanstellen veiligheidscoördinator 
Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor uitvoeren van werken in de verkaveling ‘Patrijsweg’. De opdracht wordt gegund aan de voordeligste bieder voor de prijs van 895,40 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar. 
  
Schuur Boonmarkt 
Het college keurt het bestek en de raming goed voor het aanstellen van een ontwerper voor werken aan de schuur op de Boonmarkt. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 12 maart 2015 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeente

Ronde van Frankrijk rijdt door Heist
Het is officieel, de Tour de France komt door Heist-op-den-Berg op maandag 6 juli 2015! De rit in Heist loopt langs de Aarschotsebaan en Liersesteenweg (N10). Aanvragen voor randactiviteiten moeten tijdig ingediend worden. Meer weten?

Zondagopeningen Toerisme
Vanaf 1 maart kan je in Heist weer elke zondagnamiddag van 14 tot 18 uur terecht in het treinmuseum, heem- en radiomuseum en in de water- en uitkijktoren. Ook de Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve kan je elke zondag bezoeken. Meer weten?

Speelkoffer zoekt speelse animatoren!
De Speelkoffer is op zoek naar nieuw bloed: jongeren vanaf 16 jaar die graag met kinderen spelen en hun vrije tijd nuttig en aangenaam willen invullen. Interesse? Kom naar een van de infoavonden in maart. Meer info?